fredag den 30. august 2013

Dyrk, spis og vær glad



I en moderne altanhave skal der være noget spiseligt.
Det er på mode at byboere dyrker grøntsager og frugter på altaner og i taghaver, ja, det er nærmest en bevægelse, opstået i amerikanske storbyer, hvor indbyggerne længe har dyrket urtehaver i parker, gårdhaver, på brandtrapper og andre steder.
Der er utallige blogs om grøntsagsdyrkning på altanen, vertikale haver i vindueskarme og sindrige systemer af genbrugsplastbeholdere med spiselige afgrøder.
Fænomenet hedder ‘urban gardening’ og kan oversættes til noget i retning af ‘bymæssigt havebrug’, og tankegangen er at udnytte den plads, man har og dyrke sine grøntsager selv – også hvor pladsen er trang.
Selvom sommeren kører på det sidste, kan du stadig nå at tilføre altanhaven noget spiseligt. Krydderurter er nok det mest enkle, og med blot et par stykker er du godt dækket ind med det grønne drys.
For de, der bor i hovedstaden, kører FOF København/Lyngby her til efteråret kurset ‘Urban Gardening - Køkkenhave i byen’. Der er venteliste, så det siger noget om interessen.
Fra jord til bord - tomater på vej





Ingen kommentarer:

Send en kommentar