onsdag den 2. april 2014

Den helbredende have


Som de fleste ved, er Skejby Sygehus ved at blive udbygget til Det Nye Universitetshospital. Byggeriet er blevet dyrere end forventet, så der er skåret i budgettet og blandt andet sløjfet nogle tagterrasser på den konto.

Hvad der imidlertid er glædeligt er, at ledelse og arkitekter fastholder, at ”det grønne" har en helbredende effekt. Det er beroligende og afstressende for patienter og pårørende at have noget grønt og kønt at se på - og måske komme en tur ud i - så disse tanker bliver virkeliggjort i grønne gårdrum mellem bygningerne.

Det er i grunden så enkelt: selvfølgelig er det godt for sindet at se på og opleve en have med grønt og blomster – modsat en mur med et skraldeskur eller gold beton. Er man indlagt har man brug for ALT, der kan medvirke til helbredelse.

Selv de gamle romere anlagde hospitaler i naturskønne omgivelser, og opfattelsen af natur som godt og gavnligt for mennesker har eksisteret gennem hele historien.

I vore egne haver – i højden eller på jorden – er det også godt for sjælen at se og opleve noget grønt. En god grund til at få det bedste ud af ens eget haverum.

Blomster og det grønne har en helbredende effekt.

Det har altid været god latin at anlægge hospitaler i grønne omgivelser. Her er det parken ved det tidligere Marselisborg Hospital, nu rehabiliterings-center.

Fem krukker med glæde på få kvadratmeter.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hej Marianne, jamen, nu kan jeg jo se, at 'Den helbredende have' er dit indsatsområde! Dejlig blog, du har.

      Slet