torsdag den 6. marts 2014

Lav selv dine planter


Har du lyst til at forspire dine planter selv? Det er slet ikke svært med et minidrivhus. Det er økonomisk selv at drive sine planter frem, og har du børn eller børnebørn vil de elske at følge udviklingen fra frø til spirer – til for eksempel tomater, de kan spise!

Sidste forår startede tomater og sommerblomster deres liv i et par minidrivhuse i min vindueskarm. Drivhusene fås i forskellige størrelser – mine havde hver to indsatser med seks rum.

Sådan gør du:

Jorden fordeles i de små potter i minidrivhuset, frøene puttes i – et par stykker i hver potte – og trykkes lidt ned i jorden, så de bliver dækket. Til sidst vandes forsigtigt og det gennemsigtige låg lægges på.

På de respektive frøposer står altid, hvor dybt frøene skal lægges, nogle blot en halv centimeter, andre noget dybere. På poserne er også anført tidspunktet for såning.

Minidrivhuset skal stå lyst, hold øje, at der hele tiden er fugtigt – uden at det sejler.

Når spirerne titter op, fjernes låget – ellers får spirerne det for hedt – og når de er blevet til små planter, skal de udplantes i potte med god pottemuld.

Når faren for nattefrost er ovre kan planterne komme udenfor i altanhaven.

Minidrivhusene er genanvendelige – lige nu ligger de renvaskede og venter på at blive taget i brug igen. Foråret er begyndt!

Klar til forspiring!

Ned med frøene, låg på og så vente, vente..

Når spirerne titter op, fjernes låget.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar