torsdag den 17. oktober 2013

Den store græskarmand


Så er det blevet rigtigt efterår!

Skolebørnene har ferie, gule blade ligger på græsset i byparkerne og i butikkerne er der græskar i lange baner, både de små til pynt og de store til udhuling af græskarmænd. 

Efterhånden har Halloween sneget sig ind i den danske bevidsthed, og forlystelsesparkerne holder åbent i ferien for at markere festen – ganske vist lidt på forskud, for Halloween er oprindeligt den 31. oktober – dagen før Allehelgensdag.

Årstiden er til traveture i skoven efterfulgt af varm cacao eller te bagefter – måske på altanen? Det rekreative opholdssted med lyset og luften (og hér hos mig også havet) indbyder til en slap-af-stund – måske med et tæppe eller to for kulden.

Hvis du udhuler et græskar og laver en græskarmand, kan du bruge indmaden til græskarsuppe eller bage en rigtig amerikansk græskartærte, en Pumpkin Pie. Og er du alligevel i gang i køkkenet, kan græskarkernerne tørres i ovnen og bruges som drys på morgen-yoghurten.

Jeg overvejer at købe nogle af de små pyntegræskar – de fås i flere farver og sætter god kulør på altanhaven.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar