tirsdag den 22. juli 2014

Hvad gør du af dit haveaffald fra altanen?


Hvis du har haft altanhave over en vis tid, har du sandsynligvis skullet skaffe dig af med noget haveaffald. Og hvor gør du af det, når du bor i etageejendom?

Da det ikke er husholdningsaffald og derfor ikke må kommes i disse beholdere eller skakter, skal det skaffes bort på anden vis.
Nogle boligforeninger, hvor beboerne har en lille havelod, opstiller containere til haveaffaldet, og så er den enkelte beboers problem jo løst. Nogle opstiller komposterings-beholdere, og det er en glimrende ide.
I visse kommuner kan haveaffaldet afhentes som storskrald – men desværre ikke her i Aarhus.

Ergo skal det køres på nærmeste genbrugsstation – og har du ikke bil, må du alliere dig med én, som har. Haveaffaldet bliver komposteret – og så kan du hente gratis kompost til dine krukker om foråret.
En anden udvej for at skaffe sig af med haveaffaldet er at bede dine gæster i bil om at tage en pose jord eller visne blomster og grene med hjem til deres have-kompost. Så er du af med det!
Mit ønske er, at der rundt omkring i byen bliver sat små containere op til altanhave-affald – ligesom containere til pap & papir, glas & batterier. I takt med at flere og flere får øjnene op for altanhavelivets herligheder, vil der være behov for at skaffe sig af med affaldet på betryggende vis, altså til kompostering. Fra haveaffald til muld – et optimalt kredsløb.
Og det ville lette byboere uden bil at kunne vippe haveaffaldet i en container tæt på boligen.
På et tidspunkt bliver planterne til 'haveaffald' - og hvor skal det hen?

Her kunne godt stå en container til haveaffald - ved siden af de andre?






Ingen kommentarer:

Send en kommentar